Dne 26.04 otevřeno od 11.30

Nedávno jsme se dozvěděli, že Apple údajně pracuje na vývoji brýlí pro umělou realitu. Informace pochází ze zdroje uvnitř společnosti Zeiss, který by měl na tomto projektu spolupracovat s Applem.

Navíc společnost Zeiss už jeden headset pro virtuální realitu na triku má a za cenu okolo 3 000 Kč jej můžete koupit i u nás. Jedná se o model VR One Plus, který je schopen z téměř jakéhokoliv smartphonu vytvořit přístroj virtuální nebo rozšířené reality. Toto odvětví se poslední dobou velmi rychle rozvíjí a první vlaštovky už začaly prodávat i společnosti Samsung a Google, takže Apple je oproti nim mírně pozadu. Příští rok by měl ztrátu dohnat a představit svůj vlastní headset pro virtuální realitu.

I když vycházíme spíše ze spekulací, zdá se, že na nich něco pravdy bude a Apple se v příštím roce opravdu pokusí uspět i na trhu s hardwarovými výrobky pro virtuální realitu. Už dříve Tim Cook prohlásil, že vývoj umělé inteligence, prostředků pro virtuální realitu i rozšířenou realitu považuje za velmi důležitý.

Navíc i když nebudeme uvažovat to, že Cook sám vidí v rozšířené realitě budoucnost, vidíme další ukazatele toho, že Apple se tímto směrem vydá. Existují důkazy, že Apple prostřednictvím různých přetahování zaměstnanců z dalších firem a nakupování divizí větších společností vytváří mezinárodní vývojový tým pro oblast virtuální reality. Jedná se o specialisty na snímání pohybu ze společnosti Faceshift, počítačového startupu Perceptio i dalších firem. Apple pracuje i na vývoji transparentních displejů, map s podporou rozšířené reality a dalších technologií, které mají s touto oblastí co do činění.

(obrazek)

11.01.2017