Dne 20.04 závřeno

Apple odhalil plány týkající se výstavby nového výzkumného centra v Číně. Ještě před tím, než bylo postaveno první výzkumné centrum v Pekingu, Tim Cook hlásal, že se brzy dočkáme i druhého centra podobného charakteru. Nyní jsme se prostřednictvím agentury Reuters dozvěděli, že v obrovském průmyslovém středisku Shenzen brzy vyroste další. 

Apple prozdrail, že toto centrum bude sloužit k bližšímu provázání a spolupráci Applu s místními výrobci, které v hojné míře využívá. Druhým cílem je posílení vztahů s místními univerzitami. 

(obrazek)

Zatímco Pekingské centrum je částečně politicky zaměřeno, protože Apple se snaží zlepšit své vztahy s čínskou vládou, centrum v Shenzenu dává smysl technologický. To Apple vždy razil myšlenku, že výrobní proveditelnost by měla být zásadní podmínkou dobrého produktového designu. 

Důležitost Shenzenu spočívá také v tom, že je to první místo v Číně, kde jsou povoleny investice zahraničních splečností bez potřeby předchozího schválení vlády. Daně jsou nastaveny tak, aby podporovaly růst nových společností a město samotné je plné mladých technologickýckých společností. 

12.10.2016