Dne 26.04 otevřeno od 11.30

O Apple Pay jsme se již dříve bavili - jedná se o novou platební metodu, kterou Apple tlačí stále a stále dopředu, na druhou stranu se není rozhodně čemu divit, jelikož Apple je jako společnost otevřená každé novince a ráda ji zkouší, testuje a také jak je jejím zvykem i vylepšuje.

Společnost Apple plánovala již delší dobu spuštění služby Apple Pay i v Číně, kde se samotné spuštění plánuje opravdu hodně dlouhou dobu a to dokonce od minulého roku, kdy na konci roku 2015 měla být služba Apple Pay spuštěna, nicméně se tomu tak bohužel nestalo. Nicméně historie se přepisuje a služba od společnosti Apple s názvem Apple Pay je již v Číně spuštěna a je tedy oficiálně dostupná a připravená pro obyvatele k jejímu používání.

Jedná se o moderní a hlavně rychlou platbu pomocí telefonu nebo Apple Watch hodinek, které jsou dokonalé a v rozsáhlejším testu si je na našem webu ukážeme pochopitelně také. Apple se snaží všechny technologie, které jsou promyšlené daleko více rozpracovat a zefektivnit jejich samotné používání a hlavně vše zavést do běžného života mezi občany pro jejich snadné používání a hlavně pro ušetření času a také pochopitelně peněz.

V Číně službu Apple Pay podporují zatím jenom čtyři platební systémy - přesněji se jedná o systémy UnionPay, Lian, PayEase a YeePay. Nicméně rozhodně nebude trvat dlouho a Apple Pay bude integrován i do dalších systémů. V bankovnickém sektoru se jedná o 19 největších finančních institutů pod která spadá více jak 80% kreditních a debetních karet, které jsou v Číně dostupné.

Co myslíte, dočkáme se služby Apple Pay i v České republice a budeme si tuto službu moci využít i na vlastní kůži? To je stále jenom ve hvězdách, nicméně uživatelé produktů společnosti Apple jsou rozhodně pro.

07.03.2016