Apple a je ho efektivní funkce placení pomocí systému Apple Pay je již dlouho známá a zavedená funkce. Nicméně i přestože se jedná o zavedenou funkci, hodně bank se této možnosti zatím dobrovolně vzdává a nechce ji přijmou.

Pochopitelně se jedná o větší zákroky do systému, nicméně na druhou stranu dnes je svět kompletně plný moderních technologií, aplikací a celkově i funkčních věcí, které denně šetří hlavně čas, ale na druhou stranu také i peníze, což je ten prvek, na který hodně lidí slyší.

Díky tomu, že Apple je americká společnost, takže je zcela logické, že v první vlně budou kontaktovány americké banky a instituty, které se budou snažit protlačit právě tuto možnost platebního systému, který je přímo z dílny vývojářů společnosti Apple.

(obrazek)

Apple nyní oznámil, že rozšířil další banky a další možnosti platit pomocí jejich systému, který je nesmírně jednoduchý, spárovaný s vašimi zařízeními, což je ideální možnost pro všechny členy rodiny, kteří mají nějaké Apple zařízení.

A právě v amerických domácnostech jsou Apple zařízení nejvíce rozšířené, což je zcela logické, jelikož se tyto produkty prodávají za daleko nižší ceny a také s lepšími podmínkami, než u nás v České republice.

Je tedy samozřejmostí, že Apple Pay je v USA rozšířená poměrně hodně, zatímco v ostatních zemích a státech bohužel Apple Pay nikdo nepodporuje a není možné právě pomocí této funkce společnosti Apple platit.

Další banky se rozhodli po dlouhých schůzkách a testech, že Apple Pay zařadí do svých nabízených služeb, což příjemně překvapení uživatele Apple zařízení, kteří chtějí pomocí služby Apple Pay platit svoje nákupy i v běžném životě v obchodních centrech.

10.07.2016