Amazon spustil svou vlastní hudební streamingovou službu s názvem Amazon Music Unlimited. S cenou 9,99 USD za měsíc se stává důležitým konkurentem Apple Music a Spotify. Tato služba garantuje přístup k desítkám milionů skladeb od největších hudebních značek, jako je Sony, Universal a Warner. Pokud byste si chtěli Music Unlimited vyzkoušet, je zde možnost využití 30-ti denní zkušební doby, která je zdarma. Pokud používáte iOS, do knihoven této streamovací služby se dostanete prostřednictvím aplikace Amazon Music. 

(obrazek)

Pokud využíváte službu Amazon Prime, na Music Unlimited získáte slevu, takže vás vyjde pouze na 7,99 USD za měsíc. Podobnou výhodou mají i uživatelé reproduktoru Amazon Echo. Ti zaplatí pouze 3,99 USD za měsíc, je zde však omezení použití streamingové aplikce pouze pro zařízení Echo. 

Pokud máte Amazon Prime, tak asi víte, že i součástí této služby byla možnost poslouchání asi milionu skladeb. Music Unlimited je však zcela odlišná platforma nabízející kompletní knihovny hudebních labelů. Jako uživatel Music Unlimited si můžete skladby i stáhnout pro poslech offline. 

V reakci na Apple Music rodinný plán, který stojí 14,99 USD za měsíc pro jednu rodinu Amazon příjde se svým vlastním rodinným plánem, který odhalí během několika měsíců. Nová služba Amazonu vypadá dobře, jejím hlavním problémem však bude, že nepřináší nic nového a tím pádem nedonutí stávající uživatele Spotify nebo Apple Music k přechodu na Music Unlimited. Samozřejmě pro uživatele Amazon Prime nebo jiných služeb či zařízení Amazonu bude Music Unlimited asi přirozeně nejlepší volbou. Pro běžného uživatele iPhonu nebo iPadu je však stále nejlepší možností klasický Apple Music. 

Music Unlimited je ode dneška k dispozici v USA, ke konci roku 2016 bude spuštěn i pro Německo a dále by se mohl rozšířit i do dalších zemí Evropy nevyjímaje Českou republiku. 

12.10.2016