Asi víte, že Samsung poměrně úspěšně vyrábí a prodává své smartphony se zaobleným displejem po stranách. Jedná se o modely Galaxy S6 Edge a Galaxy S7 Edge, které se pyšní Super AMOLED displeji s vysokým rozlišením. Podle magazínu The Wall Street Journal se brzy dočkáme i podobně zakřiveného iPhonu. Označení tohoto modelu by mělo být iPhone Pro a lidé z Applu už prý pracují na jeho prototypu. 

Na zahraničních webech jsme nedávno mohli nalézt informaci, že Apple pro příští rok chystá tři varianty iPhonu, přičemž ta nejlepší bude vybavena OLED displejem a další dvě klasickým IPS LCD displejem. Pokud jsou tyto tvrzení pravdivá, zakřivená varianta OLED smartphonu by měl být nejvyšší model iPhonu pro rok 2017. 

Podle serveru Nikkei Asian Review by měl mít iPhone Pro zahnutý displej s úhlopříčkou 5.5-palců. Další dva modely pak budou k dispozici ve velikostech 4.7-palců a 5.5-palců. 

Další zprávy hovoří o tom, že dodavatelé Applu byli požádáni o vytvoření kvalitních OLED displejů s lepším rozlišením, než mají ty od Samsungu. Apple by chtěl nabízet lepší displeje než jeho korejský konkurent. To je poměrně zajímavé, protože Samsung aktuálně vede trh s těmito displeji a dokonce vyrábí OLED dotykové touch bary pro nové MacBooky Pro. Retina displeje nyní pro Apple vyrábí LG Display, Japan Display a Sharp. Tito výrobci však nezvládají technologii OLED a očekáváme, že ani v nejbližších měsících tomu nebude jinak. 

(obrazek)

28.11.2016