Je tomu asi měsíc, co jsme psali o (odkaz), kde byla představena některá nová vozidla s podporou CarPlay. Vypadá to, že jejich řady se i nadále rozšiřují, protože Apple včera updatoval svůj web, na kterém najdete přehled všech automobilů s podporou CarPlay. Z původních 150 modelů, které jsme mohli na tomto webu najít v minulosti, jejich počet vzrostl na více než 200. Počet aut s podporou CarPlay tedy roste velmi rychle i když mezi padesáti přidanými vozy jsou i modely pro rok 2017, které ještě nejsou v prodeji. 

Novinky mezi automobily s CarPlay pocházejí od značek Audi, Honda, Maserati, Kia, Mitsubishi, Volkswagen nebo Suzuki. Některé z nových vozů jsou již několik týdnů k dispozici, ty další si budete moci koupit v nadcházejícím roce nebo jen čekají na nový firmware, který bude zajišťovat podporu CarPlay. I když Apple seznam vozů pravidelně updatuje, i tak tam nenajdeme úplně všechny vozy. Marně bychom tam hledali například Jeep Compass pro rok 2017, což má být první Jeep s CarPlay. 

Z nových vozů pro rok 2017 s podporou CarPlay, které na našich cestách určitě budeme vídat, můžeme jmenovat modely A6, A7 nebo Q5 od Audi, Honda CR-V, Mitsubishi Outlander nebo Volkswagen Golf, Passat i Touran. Jak vidíte, pokud chcete auto s CarPlay, výběr je již velmi široký. 

(obrazek)

10.12.2016