Už včera jsme vás informovali o velké předváděcí akci, kterou chystá Apple na 7. září. Nyní přinášíme nové informace ohledně hardwaru, který bude v San Franciscu představen.

Na hladinu vyplula informace ohledně nové řady sluchátek Beats, která bude představena spolu s iPhonem 7 a novými Apple Watch 2. Již dříve jsme z různých zdrojů zjistili, že nový iPhone by neměl být vybaven klasickým jack konektorem pro připojení sluchátek. Ačkoliv se nám tato informace zdála podivná, dnes se potvrdila. Nová sluchátka budou využívat pouze Lightning port nebo budou zcela bezdrátová.

(obrazek)

Konkrétně by se mělo jednat o jeden pár sluchátek s označením AirPods, který bude zcela bezdrátový a tři páry sluchátek Beats s Lightning konektorem. Sluchátka AirPods by měla být součástí balení smartphonu iPhone 7 Plus spolu s Lightning-USB konektorem a adaptérem pro nabíjení. Zatím není jasné, jestli se to týká pouze některých příplatkových modelů, nebo se budou nacházet u všech modelů 7 Plus.

I když na trhu již jsou bezdrátová Bluetooth sluchátka Beats, zatím se neprodávají žádná kompatibilní s Lightning konektorem. To bude tedy naprostá novinka. Pravdou zůstává, že vzhledem k tomu, že značka Beats je od roku 2014 součástí Applu, podobný vývoj se dal očekávat. Pro koncového uživatele to jsou výborné zprávy. Bude určitě zajímavé, vyzkoušet si praktičnost bezdrátových sluchátek, která může být velmi diskutabilní.

02.09.2016