Dne 26.04 otevřeno od 11.30

Americký obchodní řetězec Kohl´s letos oslavil už 54 let existence a nyní zaměstnává okolo 140 000 lidí, takže se rozhodně nejedná o zanedbatelný řetězec. Nyní oznámil, že začne prodávat Apple Watch ve 400 ze svých 1100 poboček napříč USA. Prodej začne již 15. listopadu, takže za necelé dva týdny. Společnost chce tímto krokem posílit svou pozici mezi ostatními prodejci a zároveň využít boomu tzv. activewear zboží, které obsahuje právě chytré hodinky, sportovní náramky s měřením tepu a podobně. Pro Apple je zájem Kohl´s výhodný především, protože se jeho zboží dostane do oblastí, kde nejsou Apple Store obchody ani oficiální distributoři Applu. 

Kohl´s bude nabízet 10 modelů Apple Watch, ale zatím neprozradil které. V reklamách jsme však mohli vidět modely Apple Watch Series 2 v provedení Space Gray a páskem Black Sport, dále také Series 1 v provedení Rose Gold s Pink Sand Sport páskem. Kohl´s tvrdí, že zaměstnanci obchodů budou důkladně proškoleni, aby byli schopní zákazníkům poradit při nákupu i užívání. 

V USA se blíží tzv. černý pátek, který nastává každoročně na konci listopadu. Možná proto Kohl´s začíná s prodejem Apple Watch právě teď. Pro Apple se jedná o další krok, který přiblíží jeho výrobky zákazníkům na venkově, což je určitě dobře. 

(obrazek)

03.11.2016