Máte rádi moderní umění a sledujete každý nový směr, kterým se umění vydává? Znáte všechny klasické i ty méně známé styly malování, kreslení nebo celkově umění vyznáváte a vzhlížíte k němu? V tom případě Vám jistě nesmí ujít nový styl umění, kterému se říká rupturalismus a my si ho v dnešním článku ukážeme blíže a celkově si ho představíme.

Jedná se o zcela nový směr umění které by bez iPhone nikdy nevzniklo. Ptáte se jak je to možné?  Jde o to, že pokud Vám spadne iPhone displejem na zem, displej se automaticky rozbije a vznikne na něm prasklina, která má určitý tvar, určitou hloubku a strukturu.

(obrazek)

Právě díky prasknutému sklu na iPhone vznikl nový směr, díky kterému se nazývá právě rupturalismus, což je moderní směr umění, který sklízí jeden úspěch za druhým. Stačí vzít iPhone, nebo prakticky jakékoliv zařízení, které má větší dotykový displej a jednoduše ho na displej pustit tak, aby displej praskl, ale nevysypal se úplně.

Díky tomu získáte dokonalou a poměrně snadnou předlohu k vykreslení a ztvárnění nového umění. Na druhou stranu je skvělé a dokonalé to, že nikdy nebude prasklina naprosto stejně vypadající, aby se jednalo o nějaké duplikáty či kopie.

Rupturalismus je tedy moderní druh umění, které je na světě teprve několik málo měsíců, nicméně jsou již k dispozici krásné díla, které jsou hodně moderní, přehledné a dokonale zpracované, jelikož se při samotné tvorbě používají lepší technologie a samotní malíři si na realizaci dávají hodně záležet, což je skvělá věc, díky které budete mít například ve svém obývacím pokoji moderní dílo, které se bude jednak líbit Vám, ale také i Vašemu okolí a všem přátelům.

Hlavně jde o něco nového, moderního a nevídaného, což je přesně to lákadlo, které si přinese spousty spokojených majitelů obrazů díky této technologii a vlastně ztvárnění prasknutého displeje, které si můžete pokud budete trošku kreativní udělat i vy doma.

15.08.2016