Možná jste již slyšeli o skandálu Samsungu, který si modelem Galaxy Note 7 nadělal spoustu problému. Tento přístroj byl velmi poruchový a v mnoha případech sám od sebe vzplál nebo dokonce vybuchl. Samsung vadné přístroje vyměňoval, ale stejný problém měly i již vyměněná zařízení. Výroba Note 7 tak byla zcela zastavena a Samsung nyní musí kromě tučných kompenzací poškozeným zákazníkům vrátit také peníze za vadná zařízení. 

Uživatelé Note 7 si nyní musí vybrat alternativu. I když Samsung věří, že si vyberou jiný model z jeho řady, dle průzkumů společnosti KGI budou z problémů Samsungu nejvíce profitovat Apple a Huawei. Ming-Chi Kuo dokonce tvrdí, že 5 až 7 milionů bývalých uživatelů Note 7 přejde na jeden z nových iPhonů sedmé generace. Obecně se dá říci, že zákazníci Samsungu nejsou této značce nějak výrazně věrní a přejít k Applu nebo jiným značkám pro ně nebude činit problém. 

(obrazek)

Samozřejmě je nutno dodat, že toto vše jsou pouhé spekulace, i když pochází z ověřených zdrojů. Nikdo nemůže vědět, jak se zákazníci zachovají. Dle KGI však lze očekávat, že alespoň polovina z 12ti milionové základny uživatelů Note 7 přejde k novým iPhonům. Ostatní se rozdělí mezi další "androidí" výrobce, především Huawei. Dle zprávy od KGI by tato komplikace pro Samsung neměla mít dalekosáhlé důsledky a během několika měsíců by mohla vyšumět. Do budoucna si však Samsung bude muset dávat velký pozor, jinak by mohl přijít o svou pozici jednoho z nejlepších světových výrobců spotřební elektroniky. 

17.10.2016