29.03 - 1.04 zavřeno

Již během zítřka by měly být představeny nové MacBooky Pro. Už nyní se k nám však dostaly některé jejich fotografie. Překvapivě se nejedná o žádné pirátské snímky z čínských továren a podobně, ale první obrázky se objevily v updatované verzi operačního systému macOS 10.12.1, se kterým budou tyto počítače pracovat. 

Na prvním snímku je zachycen tzv. Touch ID snímač otisků prstů, který bude umístěn v pravém horním rohu klávesnice. Najdeme jej na okraji OLED dotykové lišty "Magic Toolbar". Zároveň lze ze snímku vyčíst, že by se na liště měl zobrazovat nápis, který nás navádí přímo na místo snímání prstu. Tato vychytávka bude sloužit především k ověřování totožnosti při bezhotovostním placení prostřednictvím služby Apple Pay. 

(obrazek)

Na jiném obrázku je vidět dotyková lišta z větší blízky a podle rozdílů odstínů černé můžeme očekávat, že plocha pro snímání otisků prstů nebude součástí tzv. Magic Toolbar. S novou lištou, která nám přibyla nad klávesnicí se musel mírně změnit design a umístění mřížek reproduktorů.

Všechny tyto novinky budou představeny již zítra a my vás o nich budeme informovat. Oficiální představení proběhne na akci s názvem "Hello Again", která se bude konat v sídle Applu - kalifornském Cupertinu. 

26.10.2016