Pokud alespoň trochu sledujete dění okolního světa, určitě vám neunikly výsledky voleb amerického prezidenta. Výsledek byl pro většinu evropského obyvatelstva poměrně překvapivý, protože vyhrál zástupce republikánů Donald Trump. Obecně by se dalo říci, že to pro Apple není příliš dobrý výhled do budoucna. Názory jsou však různé i uvnitř Applu a proto dnes Tim Cook poslal všem svým zaměstnancům zajímavý email. 

Cook v emailu píše, že mnoho zaměstnanců volbu prezidenta řeší a výsledky v mnohých zanechaly silné pocity. Zároveň však přiznává, že názory se liší i mezi zaměstnanci a každý podporuje toho svého kandidáta. Cook vyzývá své zaměstnance, aby bez ohledu na to, kterého kandidáta kdo volil, všichni spojili síly a společně pokračovali směrem vpřed. Cituje Martina Luthera Kinga a tvrdí, že je potřeba aby všichni i nadále tvrdě pracovali a vylepšovali svět, ve kterém žijeme. Dále Cook tvrdí, že se na Apple dívá jako na jednu velkou rodinu a obecně se snaží své zaměstnance sjednotit a povzbudit. 

(obrazek)

Vztah Applu a Trumpa není nijak zářivý. Trump totiž nedávno vyzýval k bojkotu výrobků Apple, protože Apple odmítl poskytovat citlivá data FBI. I přesto má Cook a Trump jedno společné. Oba bojují za brzkou daňovou reformu. 

10.11.2016