Jednou z novinek iOS 10 je budík pojmenován jako Bedtime alarm. Tento budík vás vzbudí každé ráno ve stejnou dobu a o víkendu vás nechá klidně spát. Zároveň vám dá každý večer vědět, že už je čas jít spát. V této aplikaci si totiž jednoduše nastavíte, v kolik chcete vstávat a kolik hodin spánku potřebujete.

(obrazek)

Při prvním spuštění aplikace Bedtime musíte zodpovědět čtyři základní otázky. Nejprve se vás Bedtime zeptá, v kolik hodin musíte vstávat. Poté se zeptá, které dny v týdnu vstávat nemusíte. Další otázka směřuje k době, kterou potřebujete, abyste se dostatečně vyspali. V posledním kroku nastavíte, kdy chcete upozornit, že je čas jít spát.

Dále je potřeba také zvolit tzv. Wake Up Sound, tedy zvuk, který vás bude budit. Na výběr máte z 9 možností. Všechny jsou pro ucho příjemné, ale jejich hlasitost se s časem zvyšuje. Špatnou zprávou je, že si nemůžete vybrat písničku z vaší hudební databáze.

Pokud odpovíte na všechny otázky, které po vás Bedtime bude chtít, až příště otevřete tuto aplikaci, uvidíte hodiny, na kterých bude vyznačen čas, kdy jste šli spát, i čas, kdy musíte vstávat. Přímo v tomto okně můžete nastavené časy upravit. Pokud zmáčknete tlačítko Nastavení, můžete upravit i dny, kdy má alarm fungovat, zvuk i hlasitost.

15.09.2016