U Snapchatu se nyní dějí zajímavé věci. Kromě toho, že byla tato společnost přejmenována na Snap Inc., také přišla se svým prvním hardwarovým produktem s velice zajímavým nápadem.

Spectacles budou schopny nahrávat video z pohledu první osoby a ihned jej sdílet na sociální síti Snapchat. Kamera uvnitř brýlí by prý měla být jedna z nejmenších bezdrátových kamer na světě. Specifikace této kamery bohužel zatím neznáme. Spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Evan Spiegel však oznámil, že nových brýlí bychom se mohli dočkat již na podzim.  

Spectacles budou umět nahrávat deseti sekundová videa z pohledu jejich nositele. Každé zmáčknutí tlačítka na obroučkách brýlí spustí nahrávání dalšího klipu. Kruh maličkých světélek napoví lidem v okolí, že právě nahráváte. Kamera v brýlích prý používá 115° úhel nahrávání, což je úhel přirozeného lidského vidění.

Připojení brýlí k Snapchatu bude probíhat skrze Wi-Fi nebo Bluetooth rozhraní. Spectacles budou vybaveny speciálním pouzdrem, uvnitř kterého se budou moci nabíjet. Půjdou na trh v černém, modrozeleném a korálovém provedení. Cena je stanovena na 129.99 USD, což odpovídá asi 3 100 Kč.

26.09.2016