29.03 - 1.04 zavřeno

Samsung včera oznámil, že v novém smartphonu Galaxy S8 najdeme také asistenta s umělou inteligencí. Mnoho informací jsme se nedozvěděli, ale víme, že bude podporovat aplikace třetích stran. Siri od Applu se touto vlastností chlubí od verze iOS 10. 

Je nutno zmínit, že asisten Viv AI je produktem společnosti Viv Labs, která byla založena lidmi, kteří stáli u zrodu Siri. Applu tedy v oblasti asistena s umělou inteligencí vznikne velký konkurent. Technologie Viv prý dokáže spojovat více služeb do jedné bez potřeby uživatelského zásahu. Pokud si objednáte lístky do kina, nový asistent vám samozřejmě najde časy a místo promítání, ale dále vám také porovná ceny lístků, míst nebo nabídne restaurace poblíž, pokud byste si chtěli před kinem dát něco k večeři. 

Kromě Applu ale bude mít Samsung velkého konkurenta také v Googlu, který před nedávnem vypustil svého asistenta prostřednictvím smartphonů Pixel. Ten se podle prvních testů zdá velmi kvalitním. Zvládá pracovat s kontextovými otázkami a plno dalších věcí. 

Zdá se, že v oblasti asistentů s umělou inteligencí se začnou dít zajímavé věci. Brzy budeme mít na trhu tři hráče. Uvidíme, který z nich si povede nejlépe. 

(obrazek)

08.11.2016