Dne 20.04 závřeno

Možná jste si už všimli zpráv ohledně vzplanutí nebo výbuchů baterie Samsungu Galaxy Note 7. Už se asi nejedná o náhodné nehody ale vážný problém ve výrobní technologii tohoto phabletu, protože Samsung požádal všechny prodejce, aby pozastavili prodej těchto zařízení.

(obrazek)

Takto razantní rozhodnutí bylo učiněno ve spojitosti s dvěma dalšími incidenty, kdy o víkendu opět vzplály dva již vyměněné modely Samsungu Galaxy Note 7 v Jižní Koreji. Tyto nehody a mnoho dalších v USA donutily Samsung zastavit prodej i výrobu Note 7 a povolat asi 2,5 milionů těchto smartphonů zpět. Zároveň stávajícím uživatelům doporučil nepoužívat tyto zařízení a vypnout je, aby nedošlo k dalším nehodám.

Samsung v USA spolupracuje s největšími distributory, aby stíhal přijímat tyto smartphony zpět. U nás se zatím nic neděje, ale je jen otázka času, kdy Note 7 zmizí i z českých e-shopů. Samsung totiž pozastavil i výrobu těchto zařízení a žehlení těchto problémů jej bude stát hodně financí. Z těchto problémů Samsungu může těžit Apple, který může přetáhnout velkou část zákazníků Samsungu na svou stranu.

11.10.2016