O hře Pokémon GO jsme si na našem AppleTRH.cz magazínu již psali a ukazovali jsme si nejrůznější zajímavosti, které nás při hraní mohou potkat a také i nějaké věci ze zákulisí hry, které postupem času vyplouvají na povrch. Pojďme se společně podívat na další zajímavosti a hlavně kolik celkově lidí po světě hraje právě tuto jedinečnou hru.

(obrazek)

Pokémon GO je hra, která se prakticky přes noc stala fenoménem a to hlavně v USA, kde ji opravdu lidi začali hrát jako první a nechávali kvůli hraní svoje zaměstnání, v noci chodí lidé po městě a potulují se právě hledáním těch nejlepších Pokémonů. Fenomén v jedné hře, která přes noc doslova a do písmene pobláznila celý svět.

Díky tomu, že tuto dokonalou hru hraje opravdu celý svět museli samotní vývojáři nesmírně rychle reagovat na podněty, které vedli k tomu, že aplikace poměrně hodně padala, vyskytovali se chyby a celkově se hra nechovala tak, jak by se chovat měla a jak bylo předpokládáno.

Díky tomu se museli dokupovat další a další nové servery, které zajistí bezproblémový chod celé hry a to prakticky napříč celým světem. Nintendo na tento podnět zareagoval prakticky bleskově a okamžitě a přemýšlel při tom, což je naprosto skvělé.

Jde o to, že každá země, kde je hra Pokémon GO dostupná po celém světě má svůj extra server a buď jsou rozšiřovány, nebo nejrůzněji upravovány, což zajistí chod celé aplikace v ostatních zemích a upravuje se pouze nastavení na serveru pro danou zemi, kde jsou hlášeny nějaké problémy a potíže.

Jedná se o nesmírně promyšlený a pozitivní krok, který Nintendo podniklo a díky tomu si i my v České republice můžeme zahrát hru Pokémon GO bez toho, aniž by se zdlouhavě načítala, nebo při chytání Pokémonů nepříjemně sekala a dlouho načítala.

Česká republika má tedy také svoje servery na hraní této dokonalé hry, což je optimální pro všechny hráče, kterých je u nás poměrně hodně a lidé pořádají i nejrůznější srazy, kdy chodí po větších městech a hromadně si vyměňují jednak zkušenosti, ale také hledají oblíbené Pokémony a to v početnější skupině.

03.08.2016