Podle analytiků společnosti Barclay Research Blayna Curtise, Christophera Hemmelgarna, Thomase O´Malleyho a Jerryho Zhanga, kteří se odvolávají na zdroj uvnitř asijského řetězce dodavatelů, se v březnu dočkáme tří nových modelů iPadů Pro. Měl by to být 9.7 palcový, 12.9 palcový a nový 10.9 palcový model bez rámečku. 

Díky tomu, že 10.9 palcový model nebude mít žádný rámeček, ve skutečnosti bude stejně velký, jako iPad s úhlopříčkou 9.7 palců. To znamená, že Apple musí nový iPad osadit tzv. edge-to-edge displejem a možná se blíží konec tlačítka Home. 

O novém iPadu v oblasti desetipalcových zařízeních jsme se již dověděli z několika zdrojů, u všech se však liší přesná velikost displeje. Analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo oznámil, že na začátku příštího roku se dokčáme iPadu Pro s 10.5 palcovým displejem. Na japonském webu Mac Otakara jsme se zase dočetli, že se dočkáme iPadu Pro s 10.1 palcovým displejem. Lidé z Barclays Research zase mluví o 10.9 palcovém iPadu, takže v tomto ohledu vládne opravdový zmatek. 

V čem se shodnout analytici z Barclays i Kuo, je, že nový 9.7 palcový iPad Pro bude low-cost modelem. Stejně jako 12.9 palcový iPad však bude disponovat True Tone displejem, který používá technologii čtyřkanálových světelných sensorů, díky kterým, se barvy i jas displeje mění podle okolního prostředí. 

U nových iPadů se prý dočkáme čtyřech mikrofonů i 3.5 mm jack konektoru. V roce 2018 bychom se měli dočkat přechodu na OLED displeje, to je však hudba vzdálenější budoucnosti. 

(obrazek)

14.11.2016