Dne 20.04 závřeno

Jestliže sledujete dění okolo společnosti Apple, zcela jistě Vám nemohla uniknout i poměrně hodně velká a hodně medializovaná aféra ohledně iPhone a data 1. 1. 1970 - pojďme se tedy společně na tuto věc podívat a ukázat si jak je vše doopravdy, co bylo vyřešena a hlavně jak celá tato situace vznikla.

Samotná společnost uznala chybu, kterou přiznala a na které se usilovně pracovalo, aby byla v co nejkratším čase odstraněna, což je logický krok ze strany společnosti. Jde o to, že pokud si na iPhone nastavíte jako datum 1. 1. 1970 a telefon následně restartujete, bohužel ho již nezapnete, co že rozhodně nemilá zkušenost. Apple tuto chybu pochopitelně bleskově opravil a vydal novou aktualizaci, která celému tomuto procesu zabránila.

Společnost Apple vydala rovnou novou aktualizaci, kde právě tomuto zabraňuje a vyřešila to nejvíce elegantněji, co mohla udělat - na iOS 9.3 ve své čtvrté betě nedovolujte zadat datum, které je starší než 1. ledna 2001 a tím pádem elegantně zabraňuje dalším případným nešvarům, které mohou nastat.

Na druhou stranu se jedná o školáckou chybu, které by se rozhodně měla sama společnost vyvarovat, jelikož není dobré mít jakoukoliv negativní reklamu, ikdyž negativní reklama je také reklama. Nicméně vyšel update, vše se opravilo a vše opravit také jde, což je základní myšlenka tohoto článku.

Na následujícím přiloženém videu se můžete názorně podívat, jakým způsobem opravit zablokovaný iPhone, pokud se podařilo Vám tuto aféru vyzkoušet na vlastní kůži, ještě než sama společnost dokázala šíření samovolně zabránit.

Jedná se o rychlý a poměrně snadný návod, jak docílit opětovnému zprovoznění mobilního telefonu, kde bylo nastaveno ono kritické a tolik zmiňované datum.

20.03.2016