I přes to, že nové kamery iPhonu 7 a 7 Plus jsou velice kvalitní, už nyní se začaly objevovat přídavné objektivy pro tyto smartphony. Jedná se o tři nové modely od společnosti Olloclip. Všechny tři jsou kompatibilní s oběma novými iPhony.

Prvním modelem, na který se blíže podíváme, je Macro Pro Lens Set, který bude k dispozici za cenu 80 USD a jeho prodej započne v listopadu. Díky tomuto setu budete moci fotografovat v režimu makro s přiblížením 7x, 14x nebo 21x. Vaše fotografie tak budou zachycovat i nejmenší detaily, které byste s běžným fotoaparátem u iPhonu nezachytili. Ve výbavě je také InstaFocus, díky kterému budou mít fotografie dobrou světelnost i ostrost. Prostřednictvím společnosti Olloclip jsme se dozvěděli, že pokud zkombinujete digitální zoom fotoaparátu iPhone 7 a přídavný objektiv s přiblížením 21x, dostanete se až na neuvěřitelný 100x zoom.

(obrazek)

Dalším setem objektivů v nabídce Olloclip bude model Core Lens Set, jehož cena byla stanovena na 100 USD a prodej začne zhruba v polovině listopadu. Díky tomuto setu budete moci fotit s efektem tzv. rybího oka i s iPhonem 7 nebo 7 Plus. Kromě rybího oka budete moci snímat i fotografie s přiblížením 15x a také širokoúhlé fotografie.

Posledním setem objektivů je tzv. Active Lens Set s cenovkou 120 USD, který je už podle názvu určen především pro vyznavače extrémních sportů. Jedná se o prémiovou záležitost, která se chlubí Telephoto objektivem s přiblížením 2x. Dále nabízí možnost ultra širokých snímků s úhlem záběru 155°.

Všechny tyto novinky určitě potěší každého fandu do fotografování, kterému se nechce tahat těžká zrcadlovka a občas se pustí do focení i s lehoučkým iPhonem. Objektivy Olloclip se v ČR dají běžně sehnat, takže doufejme, že i tyto nové modely se brzy dostanou na pulty českých obchodů.

10.10.2016