Nvidia shání nové vývojáře pro svůj tým, který se specializuje na grafiku macbooků. Hledá kvalifikované uchazeče o práci, kteří by měli mít zkušenosti s programovacím rozhraním Metal od Applu, které se objevuje na nových MacBoocích i nových zařízeních s iOS. V inzerátech je blíže specifikováno, že noví pracovníci se budou podílet na revolučních zařízeních Apple.

Apple by měl během letošního podzimu odhalit novou řadu MacBooků. Především by se mělo jednat o verzi MacBooku Pro s tenčím tělem, USB-C porty a OLED dotykovou lištou, která by měla nahradit funkční tlačítka. Z některých zdrojů také prosakují informace, že Apple by měl spolupracovat s AMD na vývoji nových grafických řešení pro 15-ti palcový model.

(obrazek)

Když uvážíme, že Nvidia nabírá vývojáře pro Apple nyní a od odhalení nové řady Maců nás dělí jen pár týdnů, zdá se, že MacBooky s grafikou od Nvidia jsou hudbou daleké budoucnosti. Je však téměř jisté, že Nvidia a Apple jakousi spolupráci zahájili. Otázkou je, za jak dlouho se dočkáme finálních produktů. Mohou to být měsíce, ale i roky.

Nvidia i AMD hodně ztratili, když Apple spojil síly se společností PowerVR a grafické řešení procesorů série A, které najdeme v iPhonech, iPadech i Apple TV, vyvinul právě s touto společností. V odvětví velkých počítačů však Apple stále závisí na velkých hráčích, jako je právě Nvidia a AMD.

27.09.2016