29.03 - 1.04 zavřeno

Jen dva týdny po vypuštění nového iPhone 7 a iPhone 7 Plus na trh proběhly určitě průzkumy a zdá se, že si nový smartphone od Applu nevede vůbec špatně. Nová řada iPhonu 7 už po čtrnácti dnech převzal 3,6% podíl všech iPhonů. Tím ihned přeskočil iPhone SE, který má pouze 2,6% podíl. 

(obrazek)

Jelikož víme, že objednávky se jen hrnou, můžeme směle přiznat, že iPhone 7 brzy předežene také iPhone 4 a 4s, které dohromady pokrývají celkem 3,7% trhu s iPhony. 

Nějaký čas asi potrvá, než iPhone 7 pokoří pátou generací iPhonů, tedy modely 5 a 5s. Ty si stále drží 24,4% podíl. Loňský iPhone 6s je na tom s 27,5% ještě lépe. Nejpoužívanějším iPhonem je však stále iPhone 6, který se pyšní 38,3% podílem. 

Zajímavé je, že prodeje iPhonu 7 a 7 Plus jsou zcela jistě ovlivněny neschopností Applu dodat všechny modelové varianty všem svým potenciálním zákazníkům. Pokud by Apple stíhal všechny varianty včas vyrábět, podíl iPhonu sedmé generace by byl určitě větší. To jsou však pouhé spekulace, opravdové výsledky se dozvíme, až Apple zveřejní čtvrtletní tržby. 

04.10.2016