Konečně jsme se dočkali a Apple představil svůj nový iPhone. Novinek je plno, takže si pojďme alespoň ty největší představit.

Nový iPhone půjde na pulty obchodů v několika barevných provedeních. Jako zvláště elegantní se jeví lesklá černá. Dále bude k dispozici v zlaté, stříbrné a růžové. Na první pohled si všimneme také přepracovaného tlačítka „home button“. Potvrdily se také spekulace ohledně voděodolnosti nového iPhonu.  

(obrazek)

iPhone 7 disponuje optickou stabilizací obrazu a větším objektivem (f/1.8), který propouští o 50% více světla. Samotný senzor má 12 MPx a je o 60% rychlejší a o 30% energeticky efektivnější. Fotoaparát má k dispozici tzv. True Tone blesk, který disponuje čtyřmi ledkami a svítí o 50% více než starší blesk. Přední kamera má nyní 7 MPx.

Tato dramatická vylepšení fotografického vybavení opět zmenší kvalitativní propast mezi fotografiemi ze smartphonu a běžného fotoaparátu. Můžeme tušit, že takto vybavený telefon se svými snímky dokonce mnohé foťáky předběhne.

Větší 5.5-palcový iPhone 7 Plus se chlubí dvěma 12 MPx snímači. Jeden z nich je tzv. teleobjektiv a druhý je širokoúhlý. Díky této kombinaci je iPhone 7 Plus prvním iPhonem s optickým zoomem. K dispozici je však i zoom digitální, takže fotografie mohou být zvětšeny až 10x.

Vylepšení se dočkal i displej, který je u iPhonu 7 o 25% jasnější. Naprostá premiéra je pro iPhone také integrace reproduktorů, které hrají ve stereu.

07.09.2016