Apple s novou verzí operačního systému iOS 10 přinesl také novinky do aplikace iMessages, my se podíváme alespoň na ty nejdůležitější.

Dočkali jsme se vylepšení automatického opravování textu, které bylo doplněno tzv. doporučeními. Často používané fráze je nyní možno vyměnit za odpovídající emoji. Díky těmto smajlíkům se prý mohou uživatelé lépe a rychleji vyjádřit. Novinkou je tzv. neviditelný inkoust, který schová soukromé zprávy, dokud je uživatel neotevře.

Nové funkce iMessages získal i z bratrského systému watchOS UI. Jedná se o možnost posílání tzv. doodles, což jsou jednoduše malované obrázky. Novinkou je také možnost zaslání aktuálního srdečního tepu a dalších animací.

(obrazek)

Nově je možné skrze aplikaci iMessages ovládat ostatní aplikace. V praxi si tak můžete zamluvit stůl prostřednictvím aplikace OpenTable, zaplatit přes SquareCash a to vše bez zavření iMessages.

Novinek v této aplikaci je však mnohem více a na jejich prozkoumání je potřeba více prostoru i času, než vám v tomto krátkém shrnutí můžeme nabídnout.

19.09.2016