Zítra začíná velký veletrh s osobními automobily v USA, jedná se o Los Angeles Auto Show 2016. Asi je vám jasné, že se nenacházíte na motoristickém magazínu, takže bude řeč o CarPlay. Ano, je to tak. Představíme si tři automobilky, které na tomto veletrhu ukáží své nové modely s podporou CarPlay. 

První z nich bude automobilka se čtyřmi kruhy ve znaku. Audi představí své vozy pro rok 2018 a bude se jednat o modely A5, S5 a SUV Q5. Tyto vozy budou umět pracovat s CarPlay i Android Auto prostřednictvím USB. Začnou se prodávat na jaře příštího roku, ale jejich cenu zatím neznáme. 

Dalším inovátorem je značka Kia. Ta přijde s pětidveřovým crossoverem Soul Exclaim. Tento designový výstřelek s 201 koňmi pod kapotou disponuje infotainment systémem UVO3, který dokáže pracovat s CarPlay i Android Auto. Cena ani datum prodeje zatím nebylo odhaleno. 

Posledním gigantem, o kterém se budeme bavit je značka Hundai. Tento velký hráč (i na českém trhu) v USA představí luxusní vůz ze své divize Genesis. Jedná se o model Genesis G80 3.3T Sport. Opět bude k dispozici podpora CarPlay i Anroid Auto prostřednictvím USB. Tento luxusní sedan bude k dispozici na jaře příštího roku a bude vybaven 9.2-palcovým dotykovým displejem. 

Na veletrhu Los Angeles Auto Show 2016 určitě dojde k představení dalších automobilů s CarPlay. Budeme vás o nich i nadále informovat. 

(obrazek)

17.11.2016