Již několik měsíců je uzavřena prodejna Apple Store na populární Regent Street v Londýně. Probíhala tam velká rekonstrukce a modernizace, nyní jsou však veškeré práce u konce a 15. října proběhne první otevření pro zákazníky. My už ale víme, jak obchod vypadá, protože Apple umožnil novinářům nahlédnout do zcela nové prodejny. 

(obrazek)

První zvědavci si mohli povšimnout, že bylo odstraněno skleněné schodiště a velká část prvního patra, takže vznikla velká hala plná zelených stromů a přírodního světla. Nový vzhled prodejny na Regent Street zcela koresponduje s dalšími novými prodejnami v USA, které má na svém triku Jony Ive a jeho tým. Ty, které rozesmutnilo zmizení skleněných schodů, možná rozveselí přítomnost dvou dalších schodišť vyrobených z italského kamene.Mezi velké dřevěné stoly plné iPadů, iPhonů, Apple Watch i MacBooků je vysázeno dvanáct vzrostlých stromů. 

Konstrukční práce na novém obchodě zabraly dlouhý čas, protože proběhlo mnoho stavebních úprav, aby bylo v prodejně co nejvíce přirozeného světla. Celá prodejna nyní působí světle a lehce. Apple dokonce potvrdi, že některé prvky nové Apple Store budou použity v komplexu Apple Campus, který bude oteřen v roce 2017. 

13.10.2016