Operační systém OS X se nyní bude nově měnit právě na název macOS a to hlavně kvůli dodržení logické řady názvů všech systémů - iOS, macOS watchOS. Jedná se o zcela logický krok, která Apple nyní udělá a rozhodně mu to nikdo za zlé nemá.

macOS je tedy nový operační systém, který bude zanedlouho oficiálně představený. Na poslední Apple Keynote o něm byly již velmi konkrétní zmínky, které rozhodně stojí za to a tento systém nám opět některou práci velmi ušetří, což je rozhodně skvělá zpráva, která každého potěší.

macOS Sierra vyjde zanedlouho, což je pozitivní zpráva. Beta systému je již nějakou dobu venku a samotní vývojáři ji testují jak na běžícím páse a vydávají se stále nové a nové opravy nalezených chybek, které v systému jsou. Nicméně  tyto drobnosti se postupně vytěsňují.

(obrazek)

Dále internetem kolují informace o tom, že přímo v macOS Sierra bude přímo zabudovaná Siri, což je potvrzená informace hned z několika stran. Jedná se o další novinku a inovaci, která nám snad ušetří nějaký čas a cenné minuty.

Nicméně je potřeba se na to podívat, z toho hlediska, pokud bude Siri také pro Českou republiku a s podporou českého jazyka. Následně by to všechno dávalo dokonalý smysl pro použití i v našich podmínkách. Nicméně pokud bude na macOS Sierra Siri pouze v angličtině, drtivá většina uživatelů pocházející z České republiky tuto funkci bohužel nevyužije.

Česká podpora pro Siri by byl opět další krok pro zlepšení služeb i pro Českou republiku, což pevně věříme jednoho krásného dne přijde a každý uživatel si bude moci popovídat a nechat přímo od Siri poradit ve svém mateřském jazyce.

V každém případě se o toto v uvozovkách překvapení stále necháme překvapit a uvidíme, co přinesou další zítřky a jestli na povrch propluje ještě nějaká informace, nebo zda se toto dozvíme jak je zvykem až na oficiálním představení celého systému a uvolnění do ostrého provozu mezi samotné uživatele.

29.09.2016