Společnost Apple překonává jeden milník za druhým. Nedávno se jednalo o jednu miliardu prodaných iPhonů a další náležitosti na to navazují. Dalším významným milníkem letošního roku je přesně osm let, co je spuštěný App Store. Díky němu můžeme stahovat a nakupovat aplikace a hry do svého iPhone nebo iPadu.

Celkově již osm let uplynulo od spuštění App Store, což byl opět skvělý krok od společnosti Apple, jelikož otevřel nové a další možnosti, jak publikovat obsah, aplikace, hry, ale také muziku a další věci na internet a poskytnout je k dispozici volně mezi uživatele.

(obrazek)

App Store má po osmi letech provozu neuvěřitelné výsledky co se počtu stahování, vyhledávání a celkově používání týče. Na druhou stranu pokud budete mít nějakou aplikaci, kterou chcete dát k dispozici pro zakoupení i dalším uživatelům, máte rozhodně tu možnost a můžete svoji aplikaci právě na App Store umístit a to poměrně snadno.

Pokud projde schvalovacím procesem, bude publikována a nabídnuta milionům lidem po celém světě. Nicméně na druhou stranu si za to společnost Apple vezme provize z prodeje, což je logické, jelikož nikdy jindy by se aplikace nebo hra nedostala tak rychle ke konečným zákazníkům a uživatelům.

Za osm let od spuštění App Store na něm bylo publikováno neuvěřitelné množství aplikací, ale také i her a dalšího obsahu. Každý den jsou neustále přidávány nejrůznější novinky, upgrady jednotlivých aplikací, ale také redesigny, novinky a další a další věci, které jsou každý den neustále kupředu.

Uvidíme, co si Apple připraví za dva roky, až bude App Store slavit velké jubileum a to v podobě 10 let od svého samotného spuštění – jistě si Apple něco připraví, jak je již ostatně zvykem.

16.08.2016