Ve snaze vyhovět poptávce zaměstnanců i pro zvýšení produktivity se společnost LEGO rozhodla zavést Mac počítače do svého informačního systému, který byl vždy zaměřen na tradičnější PC. Tyto snahy korespondují také s posledním vývojem u IBM, kde je nasazováno velké množství zařízení od Applu.

Společnost LEGO je v soukromém vlastnictví a zaměstnává téměř 14 000 pracovníků na plný úvazek. V takto velké základně zaměstnanců se zvedá zájem po Mac počítačích. LEGO má nyní multiplatformní systém, protože podporuje Mac, PC, Linux i iOS pro mobilní použití. Pro velké množství počítačů s rozličnými operačními systémy je nutno vybudovat kvalitní infrastrukturu, která bude zvládat i růst společnosti do budoucna. Zároveň by měla vyhovovat každodenním požadavkům běžných pracovníků.

(obrazek)

Doposud mělo LEGO jeden hlavní server v Dánsku a několik vedlejších serverů v ostatních zemích. Bylo nutno zvolit nové řešení a LEGO tak testovalo dvě varianty. Jednou z nich byla možnost stavět na tradiční PC síti, která již existuje. Druhou variantou bylo zvolit novou síť Apple zařízení.

Po určitých testech a hlasováních uvnitř společnosti byla zvolena nová Apple síť. Nyní s Macy uvnitř LEGA pracuje asi 700 zaměstnanců. Jedná se především o designery a vývojáře v Dánsku. Do budoucna se však předpokládá, že tento počet razantně poroste.  

20.10.2016