Letošní rok, tedy roky 2016 je plně ve znamení nejrůznějších novinek, co se produktů společnosti Apple týče. Různí spekulanti přemýšlejí jak nejrůznější zařízení vylepšit, udělal je ještě daleko lepší, modernější a hlavně použitelnější. Martina Hájka budete zcela jistě znát, jelikož o něm píší i zahraniční média, což je na kluka z České republiky, který dělá to, co ho baví skvělá vizitka.

Martin Hájek připravil kromě velice zdařilých a moderních konceptů iPhone 7 a MacBooku také i novou bezdrátovou Apple klávesnici, kterou si již můžete zakoupit. Pochopitelně tu, kterou oficiálně vydala společnost Apple, nikoli tu, kterou Martin Hájek navrhnul - nicméně by to upřímně rozhodně nebylo nic špatného.

Již oficiálně představená nová bezdrátová klávesnice pro MacBook nebo iMac je dokonale udělaná, moderní, nízká a skvěle ovladatelná - nicméně na druhou stranu ji něco chybí. To něco je přesně to, co sám Martin Hájek do svého konceptu přidal a co udělá z v uvozovkách obyčejné Apple klávesnice něco moderního, luxusního a hlavně dokonale použitelného.

(obrazek)

Na novém konceptu klávesnice od společnosti Apple je přidaná horní lišta, která slouží jako dotyková plocha pro další součásti a tlačítka, kterými budete moci ovládat samotné nastavení nebo další prvky, které jsou po ruce.

Dále můžete mít v horní dotykové liště zobrazené ikony, které jsou v docku na Macu, což by bylo dokonale čisté a moderní ploše a ještě větší přehlednosti, jelikož člověk následně může většinu ovládat pomocí klávesnice, což je nesmírně praktické a hlavně použitelné a efektivní - což Apple miluje, takže bychom se ani nedivili, kdyby do budoucna Apple právě tuto novinku nějakým způsobem do klávesnice aplikoval.

Apple klávesnice je po posledním updatu moderní a hlavně už jenom bezdrátová a také bez baterií, které jsou ve většině případů nesmírně otravné, což sami jistě uznáte.  Obsahuje nabíječku, která má stejný konektor jako právě nabíječka pro iPhone 5 a novější zařízení.

Uvidíme, jestli se koncept samotného Martina Hájka bude někdy realizovat.

16.07.2016