Nedávno představený iPhone SE je poměrně hodně velkou novinkou a je vidět, že se společnost Apple vrací ke zlatým kořenům, kdy byl ještě CEO společnosti sám Steve Jobs. Vzhledově se iPhone SE dokonale podobá a vypadá prakticky úplně stejně jako předešlý iPhone 5 a iPhone 5 S. To také hovoří za vše, jelikož obaly ze staršího iPhone 5 a iPhone 5 S jsou kompatibilní s novým iPhone SE. Pokud tedy přecházíte na nový iPhone SE, obaly a veškeré příslušenství si můžete nechat pro další používání.

Ve světě se již začal oficiálně v Apple Storech prodávat iPhone SE a můžete si ho nejblíže u nás zakoupit například v Drážďanech, což je asi od nás nejbližší Apple Store, který můžete v dojezdové vzdálenosti navštívit.

(obrazek)

Jedná se o velice povedené zařízení, nicméně je spíše určené pro starší lidi, kteří chtějí nový iPhone a hledají náhradu za svůj iPhone 5 S nebo iPhone 5. V tomto případě dává změna rozhodně smysl. Nicméně v dnešní době je zařízení se 4" displejem je trošku někde jinde. Dnešní moderní doba vyžaduje spíše větší displeje a takový dejme tomu standard je rozhodně minimálně 4,5 palců. Nebo takový velikán jako je iPhone 6 Plus se svojí úhlopříčkou 5,5" je dokonalé zařízení pro všechny potřeby.

Nicméně rozhodně se budete ptát za kolik si můžete iPhone SE pořídit. Je potřeba zmínit, že je k dispozici ve čtyřech barevných provedeních jak jsme na ně již zvyknutí. Jedná se tedy o bílou, zlatou, vesmírně šedou a růžově zlatou barvu, kterou si můžete i vy zakoupit.

Oproti iPhone 5 a iPhone 5 S je v novince iPhone SE vyřazena kapacita 32GB, takže je k dispozici pouze a jenom verze se 16GB a 64 GB. Na českém webu Apple.cz je k dispozici 16GB verze za 12.990Kč a 64GB verzi si můžete zakoupit za cenu 16.190Kč.

Zahraniční ceny jsou u 16GB verze 450 dolarů a 64GB verze stojí 550 dolarů. Jak sami vidíte, nejedná se zase o tak levný a cenově dostupný telefon jako jsme si mysleli. Nicméně pevně věříme, že si své uživatele najde.

11.04.2016