Přemýšlíte nad nákupem nějakého zařízení od Apple a je prakticky jedno, zda se jedná o iPad nebo třeba tolik oblíbené iPhony? Díky svoji poměrně hodně vysoké ceně se řada lidí rozhoduje a plánuje nákup již požitého zařízení od někoho, kdo například iPhone nějakou dobu používal a nevyhovuje mu, nebo od někoho, kdo přechází na novější verzi a starou prodává.

Pokud se k tomuto kroku rozhodnete a nebudete kupovat iPhone od někoho známého, kde máte alespoň nějakou jistotu, že Vám nebude prodávat kradený nebo nikterak pašovaný iPhone, rozhodně se Vám tento článek hodí. Popíšeme a představíme si v něm totiž službu, díky které můžete díky IMEI číslu na iPhone nebo na zařízení které chcete kupovat odhalit informace o daném zařízení.

(obrazek)

Hlavně díky ceně se jedná například u iPhone o produkt, na který se zaměřuje poměrně hodně zlodějů, kteří vědí, že jej hned druhý den prodají. Jak těmto nešvarům předejít a nekoupit si kradený nebo nějak poškozený iPhone?

Na (odkaz) stačí jednoduše vložit IMEI číslo zařízení, o které máte zájem, opsat bezpečnostní kód a následně vidíte všechny informace o daném zařízení.

Pokud Vám tedy prodejce tento IMEI kód nebude chtít sdělit, je zcela jasné, že se jedná o kradený iPhone, který rozhodně kupovat nechcete. Díky (odkaz) také zjistíte, zda Vám posílá IMEI číslo správného zařízení. Není problém si podle fotografií nějaké IMEI číslo dohledat a pokud máte zájem o koupi iPhone 6 16GB v bílé barvě a IMEI číslo bude odpovídat černému iPhone 6 Plus, je Vám to zřejmě dále vše jasné.

Díky této službě nebudete kupovat zajíce v pytli a rozhodně se před tímto nákupem sami přesvědčte, zda se jedná o požadované zařízení, které je v pořádku.

20.02.2016