29.03 - 1.04 zavřeno

Jestliže sledujete dění okolo nového a připravovaného systému iOS 10, zcela jistě budete vědět o Dark Mode, který sice nebyl oficiálně na nedávném Apple WWDC 2016 představen a popisován, nicméně všichni uživatelé a fanoušci pevně doufáme, že se tento tmavý mód na nové verzi systému objeví.

(obrazek)

Jde hlavně o dokonalou uživatelskou přívětivost, jelikož nyní jsou všechny nastavení a celkově i systémové věci laděny do světlých a bílých barev, což je sice hezké, nicméně mnoho z nás by raději uvítalo právě tmavou verzi.

Zmiňujeme tmavou verzi – rozhodně se nejedná o čistě černou, což by Apple zřejmě nikdy nedopustil, jelikož by vše bylo nehezké a hlavně nepřehledné. Jedná se spíše o hodně tmavě šedou, která je hezká a poslouží skvěle jako podklady pro všechny systémové i nesystémové věci.

O Dark Mode zatím není tolik informací, jelikož oficiální představení systému by mělo být až za několik měsíců, nicméně všichni pevně doufáme, že se právě v daný okamžik, jakmile Apple na konferenci začne představovat novinky v systému pro iOS 10, tak v něm zazní právě tolik toužený Dark Mode, který by hodně, ale opravdu hodně uživatelů rádo uvítalo.

Na druhou stranu, pokud máte iPhone ve vesmírně šedé barvě, budete rozhodně příjemně potěšeny, pokud opravdu samotný Dark Mode vyjde, jelikož telefon dostane úplně nový rozměr. Hodně lidí právě sáhne to poté barvě, jelikož černý displej není z přední strany tolik vidět. A to je přesně ta věc, kterou lidé milují a mají rádi.

Pokud se iPhone ve vesmírně šedé barvě rozsvítí a displej je aktivní, tak hezké to již není, jelikož systémové věci a nastavování aplikací je již v bílé barvě, což neuvěřitelně hodně vystupuje nad samotný displej, což je poměrně škoda.

Necháme se překvapit a uvidíme, zda Apple nakonec Dark Mode do své nabídky zařadí a všichni uživatelé si budou moci vybrat mezi světlou nebo tmavou verzí systému.

26.07.2016