Jste detailista a nelíbí se Vám celkově spodní dock na iPhone? Dockem je myšlena úplně spodní řada aplikací, která se zobrazuje shodně na každé stránce a je zobrazována v každé situaci. Pokud se Vám tato možnost nelíbí, jsou zde dva způsoby, jak tento pro někoho neoblíbený a nevzhledný dock schovat a smazat.

První možností je jailbreak, což je rozhodně nedoporučovaná věc, díky které sice snadno a poměrně rychle můžete ubírat jednotlivé grafické prvky celého systému, nicméně na druhou stanu se jedná o nelegální způsob, který Apple zakazuje a pokud si jailbreak do svého zařízení nainstalujete, je možné, že ztratíte záruku, což by bylo hodně nepříjemné v případě budoucích reklamací.

Další způsob, který je daleko lepší, příjemnější a hlavně není v rozporu s nějakými pravidly Vám detailněji popíšeme v těchto několika málo následujících krocích:

Krok 1:

V iPhone si otevřete (odkaz), kterou si uložíte do svého zařízení.

Krok 2:

Klepněte na tapetu a zvolte možnost uložit obázek do telefonu.

Krok 3:

Následně jděte do galerie fotografií, kde jste si tapetu uložili. Dále zvolte možnost sdílet.

Krok 4:

Klikněte na tlačítko "Použít jako tapetu".

Krok 5:

Dále kliknete na tlačítko "Still" (Přesto) a na tlačítko "Set" (Nastavit).

Krok 6:

Vyberte možnost "Nastavit Home Screen" a také si schválně všimněte, že můžete použít libovolnou tapetu na uzamčenou obrazovku.

Krok 7:

Následně se vraťte na domovskou stránku.

Po tomto nastavení a provedení celého návodu získáte průhledný dolní dock, který jste na začátku chtěli a nyní se Vám to dokonale a poměrně snadno a rychle splnilo.

19.06.2016