Na stránkách Windows se dnes objevil blogový příspěvek, který tvrdí, že Microsoft Surface zažívá skvělé období, protože mnoho lidí přechází z MacBooků. Bohužel v článku nebyly zmíněny aktuální prodejní čísla. 

Brian Hall, víceprezident Microsoft Devices Marketing a tvůrce již zmíněného článku píše, že lidi k přechodu na Surface nutí nadšení z těchto nových počítačů a také zklamání z nových MacBooků Pro. Těžko říci, zda-li můžeme takové tvrzení označit za pravdivé, nebo je nutno jej vnímat pouze jako marketingovou reklamní masáž. 

V článku je několikrát opakováno, že Microsoft se svou řadou počítačů Surface, která obsahuje model Sufrace Book a Surface Studio, zažívá nejlepší prázdninové období. Je těžké hodnotit soupeření nového hardwaru Microsoftu a zajetých MacBooků, které se letos dočkaly updatu, ale nejvyšší modely s dotykovou lištou stále nejsou v prodeji. Do jisté míry však článek na blogu Microsoftu může odpovídat realitě, protože ani Apple neodmítá fakt, že se nyní věnuje především iPhonům, které generují hlavní podíl celkového zisku Applu. 

(obrazek)

12.12.2016