Aktuálně se propojila aplikace Messenger a Dropbox a to v co možná nejlepší kombinaci, kterou si můžeme jako uživatelé přát. Obě aplikace není potřeba nějak zdlouhavě popisovat a představovat. Messenger je aplikace pro komunikaci pomocí Vašeho Facebook účtu a s přáteli, které máte na Facebooku v přátelích a Dropbox je datové cloudové úložiště pro nejrůznější fotky, soubory, ale i videa a další materiály.

Nyní je poměrně snadné pomocí aplikace Messenger poslat fotografie a videa, která máte uložené přímo ve vašem iPhone nebo iPadu a to v interní galerii obrázků. Nicméně do budoucna by to mělo jít právě i díky cloudovému úložišti, jelikož lidé si data ukládat jí na cloud, aby jim zbytečně nezabírala data v telefonu. Právě k tomu uživatel bude muset mít aplikaci Dropbox a v něm vyhledat vyžadovaný soubor nebo složku, kterou chce nadsílet a opětovně se vrátit do aplikace Messenger, kde stačí vložit odkaz a vše bude bez problému a v pořádku posláno a zobrazeno.

(obrazek)

Díky poslední aktualizaci pro iOS uvedl Facebook pro aplikaci Messenger poměrně velký pokrok, jelikož umožňuje přetažení souboru do chatu pomocí pouhého klepnutí na tlačítko - opět jedno zjednodušení, které  budete mít rádi a zamilujete si ho.

Tato aktualizace je velice příjemná a jak psali sami autoři na svém blogu, jedná se o jednu z mála aktualizací, která je právě Facebookem u aplikace Messenger plánovaná - další a podstatně větší přijdou během dalších aktualizací.

Facebook v loňském roce přidal automatické sdílení fotek přátel, ale také možnost si přímo z aplikace Messenger objednat auto přes Uber.

Podle posledních spekulací se také objevili podněty k tomu, že by měla aplikace umět v budoucnu posílat peníze mezi samotnými uživateli - ale to je zřejmě velká budoucnost.

17.05.2016