Apple Watch jsou v poslední době hodně diskutované hodinky, lidé je milují a na druhou stranu nenávidí. Nicméně podle uniklé zprávy, která koluje internetem sama společnost Apple v loňském roce prodala celé 2/3 svých zásob hodinek, což je úctyhodné číslo, které stojí za potlesk.

V první verzi operačního systému pro Apple Watch, který se nazývá watchOS bohužel čeština chyběla a to zřejmě z toho důvodu, že pro Českou a Slovenskou republiku nebyly oficiálně hodinky uvolněny a bohužel jste je v roce 2015  nesehnali na stáncích našich prodejců – museli jste pro ně do okolních států, jako většina uživatelů třeba do Německa.

Nyní jsou hodinky volně k dostání jak v České, tak i Slovenské republice a na řadu také pochopitelně přichází i česká a slovenská mutace systému, která byla poměrně nedávno uvolněna.

(obrazek)

Apple vydal watchOS 2.1 a součástí této velké aktualizace je i podpora mnoha jazyků, pochopitelně také i českého a slovenského, což mnoho skalních fanoušků velice potěšilo. Nicméně i po aktualizaci systému v hodinkách je nastavena angličtina jako hlavní jazyk – ten český si musíte v hodinkách upravit a nastavit přímo v nastavení.

Jak na to? V aplikaci Watch postupujte následně – Obecné – Jazyk a oblast – Jazyk systému – Čeština. Apple Watch se začnou okamžitě synchronizovat s novým nastavením přímo z Watch aplikace a po kompletní synchronizaci jazyku se automaticky hodinky restartují.

Po opětovném spuštění je vše v pořádku, Apple Watch jsou již v českém jazyce a plně připraveny pro Vaše každodenní používání. Jednalo se o velkou aktualizaci a nyní se každý uživatel může těšit na další a další aktualizace, které budou přicházet, jelikož i jeho hodinky s češtinou dostanou nové funkce a další potřebné věci.

17.02.2016