Apple chce docílit toho, aby jejich zařízení a produkty byly co nejvíce zabezpečené jak proti pirátům a hackerům, ale také proti tomu, aby se Vám do zařízení někdo samovolně dostal. Jedná se o poměrně nesnadný úkol, nicméně vývojáři přišly na další věc a problém, který byl potřeba vyřešit a díky tomu opět o kousek více zlepšit celkovou bezpečnost svého iPhone nebo iPadu.

Jeden ze zahraničních magazínů si všiml jednoho poměrně hodně zajímavého prvků v iOS, který se zobrazuje při přihlašování. Jedná se o prvek, který někdy zakáže odemknutí zařízení pomocí Touch ID. Kdy přesně tato novinka vešla na veřejnost se bohužel neví, nicméně se domníváme, že to tak dlouho nebude.

Jedná se o to, že pokud 6 dní po sobě neodemknete iPhone pomocí hesla nebo 8 hodin pomocí Touch ID, budete nuceni zadat kód. Jedná se o věc, kterou zřejmě testovat nebudete, jelikož 8 hodin neodemykat iPhone nebo 6 dní je poměrně hodně dlouhá doba, kterou drtivá většina z Vás rozhodně nevydrží.

Tato situace nastane například při tom, když vypnete iPhone nebo iPad a následně ho ihned zapnete při neúspěšném odemčení pomocí technologie Touch ID. To můžete zaznamenat také i přes noc, kdy spíte více jak 8 hodin a ráno nejde  Touch ID, ale musíte iPhone nebo iPad odemknout pomocí číselného kódu.

(obrazek)

Jedná se sice o drobnost, nicméně o velice příjemnou drobnost, díky které můžete snadno a hlavně rychle rozpoznat kdo se Vám do telefonu dostane a kdo ne. Díky tomu společnost Apple přidala další bezpečnostní prvek, který je sice nenápadný, ale svoje opodstatnění rozhodně má, což je ideální pro každého uživatele jak iPhone, tak i iPadu, což je skvělá věc.

Díky tomuto faktu máte svoje iOS zařízení celkově o další bod více zabezpečené a jedná se o skvělou novinku, kterou ani nepocítíte, ale je tam a je stále aktivní.

08.06.2016