Uplynul asi měsíc od představení iPhonu 7 a už se po internetu šíří zvěsti ohledně nové generace tohoto populárního smartphonu. iPhone příští rok zaznamená desetileté výročí, a proto se spekuluje o tom, že Apple určitě chystá velké novinky.

Podle prvních zpráv by měl mít iPhone 8 celoskleněná záda a na trh půjde dokonce ve třech variantách. Podle zdroje Nikkei Asian Review bude poprvé zaměněna hliníková skořepina za celoskleněnou. Letošní iPhone 7 byl představen ve dvou velikostech. Nový iPhone 8 půjde ještě dále, protože jeho potenciální uživatelé budou mít na výběr dokonce z třech velikostí. V nabídce by měl být iPhone se 4,7-palcovým displejem, prostřední model s 5-ti palcovým displejem a největší varianta s 5,5-palcovým displejem.

Jedna z variant by prý měla disponovat tzv. edge-to-edge OLED displejem, který by měl pokrývat téměř celou přední stranu telefonu. Minimální rámeček se bude nacházet pouze nad a pod displejem. Další dvě varianty dostanou klasický LCD displej. To vše jsou však zatím pouhé spekulace, protože jiné zdroje tvrdí, že Apple se bude držet pouze dvou variant (4,7 a 5,5 palců) a příští rok vydá iPhone 8 právě v těchto velikostech. O skleněném provedení jsme však slyšeli už dříve, takže tato informace se zdá být lépe podložená.

(obrazek)

Předpokládá se, že se Apple zbaví také hardwarového tlačítka „home“ a bude softwarově integrováno do displeje.  

Jak již bylo řečeno, některé zdroje si jasně protiřečí, a proto není vhodné žádné z těchto informací brát zcela vážně. Naznačují nám však, kterým směrem by se vývoj mohl pohybovat a v kterých oblastech příští rok uvidíme novinky a změny.

29.10.2016