29.03 - 1.04 zavřeno

Se započetím prodeje iPhonu 7 se na YouTube objevilo velké množství video testů a porovnání nového telefonu od Applu. Mohli jsme vidět testy mechanického poškození (pádů i škrábanců) ale také testy výkonu a rychlosti smartphonu. Jedním z těch zajímavějších je video, které se objevilo na kanálu PhoneBuff.

Ve videu vidíme srovnání iPhonu 7 a Samsungu Galaxy Note 7 v testu, který spočívá v řetězci aplikací, které jsou spouštěny ihned po sobě a v nich prováděny určité úkony. Rozhodující je tedy čas, za který je telefon schopen spustit danou aplikaci, může se jednat o hry, jako jsou AngryBirds, nebo streamovací služby, jako jsou Netflix a Spotify.

Jak je z videa zřetelně vidět, iPhone jednoznačně poráží Note 7. I když je iPhone 7 rychlejší, ani u Note 7 není vidět žádné zřetelné sekání nebo zamrznutí. I když Note 7 disponuje osmi-jádrovým procesorem, vidíme, že se jedná spíše o telefon středně výkonný.

Výsledky podobných testů jsou však dost relativní. Musíme si přiznat, že málokdo z nás používá svůj smartphone tak, jak vidíme v testovacím videu a proto je otázka na kolik jsou výsledky takových zkoušek relevantní.

20.09.2016