Ani iPhone 7 neunikl rozebrání týmem iFixit. Již po několika hodinách od vypuštění mezi první uživatele jej prozkoumali technici z iFixit a na web umístili obsáhlý článek popisující útroby nového iPhonu.

Na první pohled iPhone 7 Plus vypadá velmi podobně modelu iPhone 6s Plus. Rozlišovacím znamením je pouze duální fotoaparát a chybějící jack konektor. Displej je již tradičně připevněn k hliníkovému šasi dvěma šroubky. Oproti loňskému modelu však Apple použil silnější lepící pásku, což může být také proto, že nový iPhone má být voděodolný.

Uvnitř nového iPhonu se ukrývá baterie s kapacitou 2900 mAh. Pro srovnání je nutno zmínit, že loňský iPhone 6s Plus disponoval baterií s kapacitou 2750 mAh. V kombinaci s novým procesorem A10, který by měl být velmi rychlý ale zároveň energeticky efektivní (díky svým čtyřem jádrům) by tak mohl být nový iPhone 7 Plus rekordmanem v době výdrže bez nabití.

(obrazek)

Velmi diskutovaná já absence 3.5 mm jack konektoru. I techniky z iFixit zajímalo, co se nachází na jeho místě. Bohužel zjistili, že původní prostor jack konektoru nyní obývá pouze kryt reproduktoru. 

Hned vedle se nachází tzv. Taptic Engine - modul, který má na starost vibrace telefonu a také funkci nového tlačítka home. Pokud se přesuneme k systému dvou fotoaparátů, uvidíme, že Apple použil dva stejné snímače, ale každý z nich je opatřen jiným objektivem. Zmínit musíme také 3GB operační paměti Samsung LPDDR4, modem Qualcomm MDM9645M LTE kategorie 12 a další komponenty od Skyworks nebo Avago. Modely pro AT&T a T-Mobile v USA disponují modemem Intel.

16.09.2016