Společnost Fibaro brzy začne prodávat své nové senzory, které jsou kompatibilní s Apple HomeKit a fungují s aplikací Home. Jedná se o tři senzory - Flood Sensor, který hlásí přítomnost vody, Motion Sensor, což je vlastně pohybové čidlo a Door/Window Sensor, který slouží k zabezpečení oken a dveří. 

Pokud máte iOS 10.2 a pořídíte si tyto senzory, tak vám v případě vytopení bytu nebo zaznemnání pohybu uvnitř bytu přijde zpráva na váš iPhone. 

Flood sensor je primárně určen k detekci přítomnosti vody, ale měří také teploty, takže je schopán vás varovat při poklesu teploty např. v garáži pod bod mrazu a hrozbě zamrznutí potrubí. Disponuje LED indikátorem a zvukovým alarmem, který vás upozorní v případě vodní havárie nebo potopě. 

Mosion Sensor je určen k detekci pohybu, ale rozpozná také změny teploty nebo světla. Má tké akcelerometr, takže je schopen rozpoznat, když je se senzorem manipulováno. Door/Windows Sensor umí také měřit teplotu a zároveň funguje jako spouštěč alarmu při pohybu dveří nebo oken. 

Na vlastní oči tato zařízení uvidíme na veletrhu CES. Jejich cena je stanoven na 69,99 USD u pohybového senzoru a vodního senzoru, senzor do dveří nebo oken bude stát 59.99 USD. 

(obrazek)

15.12.2016