V tomto článku se společně podíváme na nový iPad Pro, který byl nedávno představený na Apple Eventu. Jedná se o menší verzi, která má displej o velikosti 9,7", což je kompaktnější řešení, než jeho větší 13" kolega. Jedná se hlavně o tablet pro ty z nás, kteří potřebují výkon a stačí jim menší obrazovka, jelikož mít u sebe neustále na cestách 13" zařízení je trošku nepraktické. Nicméně každé zařízení si svého uživatele zcela jistě najde.

V 9,7" iPadu Pro je procesor A9 a hlavní novinkou jsou celkem čtyři reproduktory - takže pokud posloucháte rádi muziku, rozhodně je pro Vás nový iPad Pro dobrou volbou jako cestovní společník. Dále má pochopitelně Retina displej s LED podsvícením a rozlišením neuvěřitelných 2048x1536 pixelů. Dále má iPad velmi široký barevný gamut a True Tone plně laminovaný displej. Navíc je zde také na displeji antireflexní vrstva.

(obrazek)

Sami vidíte, že se jedná o prakticky stejné zařízení jako 13" iPad Pro, jen v menším 9,7" provedení - ještě tedy s několika novinkami, které Vám ještě více zpříjemní život a samotné používání.

Kromě nějakých novinek se jedná o dokonalý iPad a celkově skvělé zařízení, na které jsme zvyknutí - tedy prakticky jako u všech zařízení společnosti Apple. Výjimkou není ani  Touch ID, které je opravdu rychlé, dále stabilní procesor A9, 5 MPx fotoaparát, který umožňuje natážet video v HD kvalitě o 720p. Další skvělá věc na samotném fotoaparátu je snímač se zadním osvitem, sekvenční režim a spousty dalších novinek.

Jestliže pro svoji práci potřebujete tablet, který bude kompaktní a hlavně bude mít vysoký výkon, rozhodně pokud zvolíte iPad Pro 9,7", vsadíte jak se říká na toho nejlepšího koně, kterého můžete zakoupit. Navíc je zde další novinka a to 256GB úložiště, které je opravdu velmi příjemné.

Oficiální představení a zahájení prodeje již proběhlo, takže stačí navštívit Apple.cz a iPad pohodlně zakoupit.

10.04.2016