29.03 - 1.04 zavřeno

Aplikace Poznámky, která je přímo od společnosti Apple dostala před nedávnem poměrně hodně velký upgrade, což bylo ostatně u samotné aplikace rozhodně potřeba. Jedná se o aktualizaci, díky které si svoje určité poznámky můžete jak na iOS (iPhone a iPad), tak i na OS X (MacBook nebo iMac) zaheslovat a díky tomu si je nikdo nikdy nepřečte.

Jedná se o poměrně hodně zajímavý způsob a hlavně funkci, která zde rozhodně chyběla a díky tomu si prakticky každý kdo měl v ruce Váš telefon mohl přečíst jednotlivé poznámky. Lidé aplikaci Poznámky na svém iPhone využívají k zapisování jednotlivých poznámek, které jsou hodně osobní a nikdo by nebyl rozhodně rád, když by se dané poznámky dostaly někam dál.

(obrazek)

V každém případě stačí na OS X v horní lište aplikace Poznámky u daného zápisu stisknout zámeček, který Vás již snadno a rychle navede k dalšímu kroku, kde vypíšete heslo, pomocí kterého chcete danou poznámku zamknout. Jedná se opět o velice rychlý a hlavně elegantní způsob, který jsme od společnosti Apple očekávali.

Je dobré také vědět to, že pokud máte poznámky synchronizované mezi iPhonem a například MacBookem, hesla se propisují, což je opět dokonalá věc, kterou si rozhodně zamilujete. Vše je zamčené a zaheslované a vy se nemusíte prakticky o nic starat – ideální kombinace.

U iPhone jsou poznámky také zaheslované a díky své funkci Touch ID a odemykání zařízení pomocí otisku prstu můžete i svoje poznámky v aplikaci Poznámky odemykat pomocí otisku svého prstu. Stačí to jen vždy v poznámce a aplikaci snadno nastavit.

Zamčené poznámky jsou dokonalá věc, díky které můžete mít jistotu, že si je nikdo jiný, kromě Vás nikdy nepřečte, což je ideální věc, které chcete zcela jistě docílit.

26.05.2016