Absence 3.5 mm jack konektoru u nových iPhonů vyvolala u mnohých uživatelů otázku, jak budou nabíjet své iPhony a při tom poslouchat hudbu. Výrobce příslušenství Belkin už přišel s odpovědí.

(obrazek)

Nový Belkin Lightning Audio + Charge RockStar pro iPhone 7 a iPhone 7 Plus byl vyvinut ve spolupráci se společností Apple a vyjde na 40 USD. V podstatě se jedná o jednoduchý Lightning adaptér se „samcem“ na jednom konci a dvěma „samičkami“ na konci druhém. Uživatelé tak budou moci zároveň nabíjet svůj i iPhone i z něj poslouchat hudbu. Zařízení by mělo fungovat i se zapojeným adaptérem Lightning – jack 3.5 mm pro případ, že nemáte sluchátka s Lightning konektorem. Nové zařízení od Belkinu by mělo fungovat s iOS 10 i staršími verzemi.

Adaptér má audio výstup do 48 KHz a 24 bitů. Je kompatibilní s Apple iPhone 7 Smart Battery Case. Prodej nového adaptéru by měl začít 10. října a měl by se dát sehnat prostřednictvím firmy Belkin i Apple.  

Pro uživatele je určitě příjemnou zprávou, že bezprostředně po oficiálním představení nových produktů Apple další značky ihned přicházejí s jejich příslušenstvím pro tyto výrobky. Apple sám by určitě nebyl schopen vyhovět všemožným požadavkům na různé adaptéry, pouzdra, ochranné obaly a podobně, proto můžeme být rádi, že zde jsou výrobci jako Belkin, kteří s Applem úzce spolupracují a tyto produkty vyvíjejí.

09.09.2016