Pokud si vybíráte příslušenství k vašim Apple mazlíčkům, možná se orientujete podle toho, kde najdete originální výrobky schválené přímo Applem. Pak vás možná překvapí, že i na Amazonu se najde padělané příslušenství k Apple zařízením. 

Podivuhodné je, že tyto padělky nebyly prodávány nějakými třetími stranami, ale byly prodávány přímo Amazonem, takže Apple nyní tuto společnost podezírá z toho, že o nich věděla a nezabránila jejich prodeji. 

(obrazek)

Apple údajně podal žalobu ohledně porušení ochranné známky proti společnosti Mobile Star LCC, kterou Amazon u problémových produktů uvádí jako hlavního dodavatele. Apple tvrdí, že kromě toho, že tato společnost neoprávněně používala ochrannou známku Applu, tak také jejich padělané nabíječky neprošly bezpečnostními testy a představovaly nebezpečí pro potencionální uživatele. 

Zástupci Applu se zlobí a tvrdí, že byla požkozena pověst Applu, protože jeho zákazníci nakupují produkty, které jsou vydávány za originální prostřednictvím ověřeného mezinárodního prodejce a přitom až 90% produktů z Amazonu, které jsou vydávány za oficiální příslušenství Applu, můžou být padělky. Apple bude po společnosti Mobile Star LCC požadovat finanční náhradu. 

19.10.2016