Dlouho jsme čekali na nový model smartwatch od Applu a včera jsme se přece jen dočkali oficiálního představení Apple Watch Series 2. Příjemnou novinkou je, že spolu s nimi byl uveden i model Series 1, který je v podstatě totožný s právě prodávaným modelem, disponuje však lepším procesorem a také nižší cenou.

(obrazek)

Apple Watch Series 2 půjdou na trh s cenou 369 USD, což u nás bude představovat asi 12 000 kč za levnější hliníkové modely a okolo 20 000 kč za modely z nerezové oceli. Hodinky mají nově dvou-jádrový procesor a integrovanou GPS. Díky dvou-jádrovému procesoru S2 by měly být hodinky značně svižnější a měly by mít až 2x větší grafický výkon.

Nová modelová řada hodinek Series 2 je nyní vhodná i pro vodní sporty, protože hodinky jsou prý voděodolné a to až do hloubky 50 metrů. Vylepšení se dočkal také displej, který Apple hodnotí jako nejjasnější v historii vůbec.

Novinkou je také keramické provedení, jehož cena je sice astronomická, ale Apple prý na jeho vývoji nějaký čas pracoval a údajně se jedná o čtyřikrát odolnější materiál, než je nerezová ocel. K dispozici bude také několik variant, které vznikly ve spolupráci se společností Nike.

Předobjednávky z USA budou spuštěny již 9. září. K modelům Nike se uživatelé budou moci dostat ke konci října.

08.09.2016