Pokud sledujete vývoj projektu Apple Car, určitě budete velmi překvapení dnešní zprávou. Na webu Financial Times se objevilo, že Apple vyjednává o koupi divize McLaren. Cena této společnosti se bude pohybovat mezi 1 a 1,5 bilionem. Zajímavé je také to, že tato vyjednávání prý trvají už měsíce.

McLaren je známá firma, která se zabývá výrobou luxusních sportovních aut. Je to také společnost, která vyvíjí nové technologie a ty následně uplatňuje ve svém týmu F1. Společnost za rok 2015 vyrobila 1654 vozidel a generovala příjem 450 milionů liber.

(obrazek)

McLaren je známý tím, že veškeré své automobily vyrábí ručně, nebo jen s minimem techniky. Sídlo společnosti se nachází ve městě Woking v jihozápadní Anglii.

První zprávy o existenci týmu uvnitř Applu, který usiluje o vývoj automobilu, přišly minulý rok. Jednalo se o tzv. „Project Titan“. Nyní má tato odnož Applu již přes 1000 zaměstnanců, kteří se do ní přesunuli z jiných pozic od Applu i z ostatních firem zabývajících se automobilovým průmyslem.

Jestli se dočkáme nového automobilu s logem Applu na kapotě, zatím nevíme. Pokud tomu tak bude, rozhodně si na finální produkt budeme muset nějaký ten pátek počkat.

21.09.2016