Elektrárna Battersea v Londýně byla postavena v třicátých letech minulého století a i když přestala dodávat elektřinu již v roce 1983, její obrovská budova se stala pro tuto část Londýna charakteristickou. Obrovský komplex se čtyřmi komíny jste mohli vidět například na přebalu alba Animals od kapely Pink Floyd nebo ve filmu Help od The Beatles. Nyní se developeři snažili získat pro tuto budovu nové využití. Zdá se, že se jim to podařilo.

Apple má v Londýně osm různých kancelářských budov, obří prostory elektrárny Battersea by však umožnily všechny tyto kanceláře sjednotit do jedné. Celkem 1400 zaměstnanců by tak bylo shromážděno v jednom kampusu.

(obrazek)

Apple oznámil, že nový kampus chce otevřít v roce 2021. Měl by se rozkládat ve všech šesti podlažích tzv. katedrály energie, jak je elektrárna Battersea často nazývána. Z oficiálního vyjádření je zřejmé, že si Apple pochvaluje především možnost mít pohromadě celý svůj tým a zároveň podporovat renovaci a nové využití historického komplexu.

Kromě šesti kancelářských budov má Apple v Londýně také pět obchodů Apple Store a hostí každoroční festival Apple Music.

28.09.2016